sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Gluteeniton Ranskalainen jogurttikakku

Jogurtti oli jo muutaman päivän vanhaa ja mitä siitä tekisi? Löysin netin kätköistä tämän ohjeen jonka muunsin gluteenittomaksi ja sokerin vaihdoin kookossokeriin ja hunajaan. Ohjeessa  on jogurttipurkilla mitattu aineet. Muunsin ne deseiksi. 1 jogurttipurkki = 1,5 dl.




3 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
2 dl kookossokeria  (0,5-1 dl lisää sokeria jos käytät happamia marjoja)
4 rkl hunajaa
reilu mm vaniljaa
1 dl kasviöljyä
6 dl gluteenitonta Helenan jauhoseosta tai vastaavaa.
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl pieniä omenakuutioita. tai hedelmänpaloja tai marjoja tai 1,5 dl suklaan palasia.
2 tl kanelia

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Toiseen kulhoon nestemäiset.  Lisää jogurtti seokseen, jauhoseos ja marjat, ( pakastemarjoihin kannattaa sekoittaa perunajauhoja)  tai hedelmänpalat . Kaada kakkuvuokaan ( tein puolikkaan annoksen 20 cm vuokaan, kakun korkeus 3 cm). Paista 200*C, 30-35 minuuttia. Pakastemarjoja käytätettäessä paisto aika pitempi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti