lauantai 31. joulukuuta 2016

Gluteenittomat broileri pasteijat

Aurinkoiset syys pasteijat ohjeen sain tyttäreltäni. Muuta muutosta en tehnyt kuin täysjyvämaissijauhon korvasin maizenalla. Täyteen tein broilerijauhelihasta. Hänen ruokavaliotaan noudattaen.





3 dl vettä                                                           
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl täysjyvämaissijauhoja tai maizenaa
1 tl leivinjauhetta

Lisää veteen suola, psyllium ja tattarijauho, Lisää sen jälkeen loput jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä sen aikaa kun teet täytteen.






Broileri täyte

400g Broilerijauhelihaa
1 keskikokoinen tomaatti
2 porkkanaa karkeana raasteena
1 rkl kuivattua ruohosipulia
suolaa
2-3 viherpippuria rouhittuna
1 dl vettä
25g vuohenmaitojuustoraastetta ( pecorino romano dop)

Voiteluun  1 muna

Ruskista jauheliha, lisää porkkanaraaste ja mausteet ja vesi. Keitä täytettä niin kauan  kuin vesi on hävinnyt ja porkkanat ovat pehmenneet. Lisää juusto raaste jäähtyneeseen täytteeseen.

Jaa taikina 20 osaan ja kauli hieman karjalan piirakkaa paksumpia (noin 12 cm halkaisijaltaan). Laita täytettä toiselle puolelle, tee toiselle puolelle viillot ja nosta kansi päälle, painele haarukalla reunat kiinni tai torttumuotilla. Voitele kananmunalla pasteijat ja paista 225*C, noin 15 minuuttia. 

Voit myös halutessasi lisätä 1,5- 2 dl keitettyä täysjyväriisiä täytteeseen.

Syyspasteijoiden täyte alla kuvana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti