tiistai 29. maaliskuuta 2016

Raakasuklaa


Kotisuklaa (Raakasuklaa)

Tätä herkkua tulee tehtyä kun iskee makean himo ja en saa syödä sokeria. Ohjeen olen ottanut Life terveysuutiset 4/2103 lehdestä. Vaahtokarkit ym.  lisättyä sokeria sisältävät hedelmät ja marjat jätän pois.
1 dl neitsytkookosöljyä
1 dl kaakaovoita
5 rkl raakakaakaota jauhetta
1,5 rkl  lucuma- jauhetta
1,5 rkl maca –jauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl lakritsijauhetta
0,5tl ruususuolaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
Täyte; 1 dl pähkinöitä makusi mukaan
             1 dl siemeniä makusilmukaan
             vaahtokarkkeja
Täytteenä käyvät hyvin myös kuivatut marjat ja hedelmät. Niissä on usein kyllä lisättyä sokeria.
Sulata kaakaovoi vesihauteessa, lisää sekaan kookosöljy ja sekoita. Lisää muut aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hunajaa. Levitä täytteeksi valitsemasi aineet laakean astiaan leivinpaperin päälle. Kaada suklaamassa täytteen päälle ja levitä tasaiseksi. ripottele päälle vaahtokarkkeja. Siirrä suklaa kovettumaan pakasteeseen tai jääkaappiin kovettumaan.

Itse olen tehnyt useasti kaakaovoista pelkästään.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti