tiistai 17. marraskuuta 2015

Gluteeniton, munaton, maidoton lohiriisipiirakka

Kuori on karjalanpiirakka taikinasta muunneltu. 

Täyte
1,5 dl täysjyvä riisiä 
suolaa
Savukalaa 200-300 g 
tilliä ruohosipulia 

Keitä riisit ja pilko kalat ja sekoita täyte.    

Pohja
2,5 dl vettä
2 tl psylliumia
2,5 dl täysjyväriisijauhoja 
noin. 2-2,5 dl teff jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
0,25 dl oliiviöljyä 

Mittaa kulhoon öljy , vesi ja psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää jauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja suolan. Vaivaa taikina tasaiseksi.  Jaa kahteen osaan ja kaulitse levyksi. Laita täytettä levyn toiselle puolelle ja käännä toinen puoli kanneksi. Tee sama toiselle taikinan palalle. Paista 225*C noin 25-30 minuuttia. 

2.1.2016
Tein pohjan seuraavalla tavalla ja tuli maultaan pehmeämpi.

2 dl vettä
1tl psylliumia
vajaa 1 tl suolaa
1,5 tl öljyä
1 dl tapioka tärkkelystä
2 dl  tef jauhoja
1tl leivinjauhetta
( 0,5 dl vettä)*
Mittaa vesi, psyllium ja suola kulhoon. Anna turvota hyvin että on sakeaa. Lisää jauhot jossa on leivinjauhe vaivaa taikinaksi, lisää öljy ja jatka vaivaamista. * Jos taikina tuntuu olevan lian tiukkaa niin lisää vettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti