sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Jauheliha-jauhemaksapihvit gl,la


Jos et tykkää voimakkaasta maksan mausta kokeile näitä.

400g jauhettua sianmaksaa
400g jauhelihaa 
1 iso sipuli
2-4 rkl voita la
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 kananmuna
(0,5 dl maitoa)
(1 rlk siirappia tai sokeria)

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi  rasvassa. Sekoita jauhettumaksaa ja jauhelihaa. Lisää jäähtyneet kuullotetut  sipulit, suola pippuri ja kananmuna. Vaivaa tasainen taikina ja paita koe pihvi. Jos maku on liian kitkerä  voit pehmittää sitä lisäämällä siirappia ja maitoa. (Ole varovainen suolan kanssa. liika suola kitkeröittää maksan).
Nostele taikinasta lusikalla kuumalle paistinpannulle pieniä pihvejä, paista kummaltakin puolin. Nosta uunivuokaan paistetut pihvit ja anna hautua 150*C lämmössä, folion alla sen aika kun olet valmistanut salaatin ja survonut muusin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti