Tämän ohjeen olen saannut joltain ystävältäni vuosikymmeniä sitte. Hyvä ja nopea jos sattuu olemaan pimää kotona. Olen usein vanhentuneet piimät käyttänyt tähän piiranpohjaan.
3 dl piimää
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl sulatettua rasvaa
Marjoja 0,5 -0,7 litraan oman mielesi mukaan tai hedelmiä viipaleina.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja Lisää piimä ja rasva. Kaada taikina vuokaan 15x25 cm tai isoon irtopohjavuokaan. Laita pinnalle marjoja tai omenalohkoja. Paista 200*C 25- 30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä jos taikina ei tartu tikkuun piirakka on kypsä. .Jos haluat paksun kakkumaisen piirakan tee tupla annos taikinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti