maanantai 23. maaliskuuta 2015

Piirakkapohja piimästä m

 Tämän ohjeen olen saannut joltain ystävältäni vuosikymmeniä sitte. Hyvä ja nopea jos sattuu      olemaan pimää kotona. Olen usein vanhentuneet piimät käyttänyt tähän piiranpohjaan.

3 dl piimää
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl sulatettua rasvaa

Marjoja  0,5 -0,7 litraan oman mielesi mukaan  tai  hedelmiä viipaleina.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja Lisää piimä ja rasva. Kaada taikina vuokaan 15x25 cm tai isoon irtopohjavuokaan. Laita pinnalle marjoja  tai omenalohkoja. Paista 200*C 25- 30  minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä jos taikina ei tartu tikkuun piirakka on kypsä. .Jos haluat paksun kakkumaisen piirakan tee tupla annos taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti